Nyheder

 


12/04/08:
Som nogen sikkert har lagt mærke til er det langtid siden at der er sket noget hos Humledusk,
det skyldes desværre at en af bryggerne har fået fødevare allergi. Mere konkret så er det allergi overfor gær, hvilket jo unægteligt gør det noget mindre sjovt at bruge tiden på ølbryging.
Så derfor er aktiviterne indtil videre stoppet, men vi håber på at kunne vende tilbage en dag.

Fortsat god fornøjelse og Højt skum!

Mvh...Humledusk

30/10/06:
Så er etiketterne til Dubblen og Tripplen på plads.

17/09/06:
Så blev det tid til årets julebryg.
Denne gang er vi fast besluttet på ikke at få enten besøg af fluer eller at overfodre gæren.


17/09/06:
Så har Første Trippel set gærspanden.
Det er første gang at vi forsøger os med at tilsætte kandis ca. 2 dage efter gæringen er startet, så det bliver spændende. Ikke mindst da vi har tænkt os at benytte samme metode til julebryggen.


28/05/06:
Jubiii, så fik vi endeligt brygget igen.
Denne gang blev den en stout humledusk style, hvilket vil sige at det er det tætteste vi kan komme på en "grund stout", da vi ikke kan lade være med at proppe alt muligt i når vi brygger.
Vores første stout kan findes her.


13/03/06:
Så sker der endeligt lidt igen!
Vi har de sidste måneder arbejdet alt for meget og er samtidigt blevet ramt af børn, så der har været en del af se til. Men nu er der endeligt ved at være hul igennem igen.

Vi har imellemtiden fået brygget en Bangladusk som er helt fantastisk, desværre er bryg noterne blevet væk, så vi kan ikke ligge den på sitet ;-(

Derudover har vi brygget en Abbey Ale - Wlestdusk hvor vi lærte at laver du high gravity øl med sukker, så start med at brygge en alm. OG øl og tilsæt sukkeret på 2 dagen. På den måde er gæren klar til at modtage alt sukkeret og bliver ikke stresset, hvilket ellers resultere i en frygtelig bismag og 25L øl i kloaken.

Brygvideoen blev lavet, men var faktisk ikke særligt god ;-)
Så vi starter forfra og gør det ordenligt denne gang..........

Så alt i alt - vi er så småt tilbage og vi glæder os til at komme igang med at brygge igen!


16/10/05:
Så skulle de 5 spande i kælderen tappes og det kan roligt siges at have været en overraskelsernes dag. En pose med korn var blevet levende og havde besat Bangladusk'en og Juledusken havde fået for lidt gær til at starte med. Så det er ikke just dejlige juleklokker der er lyden af lige nu. Derimod ser det ud til at ForbudenDusk og OktoberDusk ser ud til at blive gode.

Iøvrigt stor tak til Christian F. Behrens for venlig assistance og risiko villighed ;-)

21/09/05:
Humledusk deltager igen i Dogme projektet. Denne gang er temaet humle, og vi forsøger os med 2 bryg. Så nu er det bare at komme igang.

02/09/05:
Et nyt forsøg på Bangladusk er blevet begået.

30/08/05:
JuleDusken er på plads og langt om længe fik vi brugt vores jernurt.

25/07/05:
Et test bryg har nu set dagens lys. Maltbasaren har fundet nogle tilsyneladende uregistrerede gærstammer hos Wyeast, så vi er nu igang med en Budvar gær.

22/07/05:
Forbuden Dusk er oprettet og stillet til gæring.

21/07/05:
Choko Staude er oprettet og stillet til gæring.

18/06/05:
Dagens gæstebrygger var Erik T. Larsen, der fik den ære at være med til at røre i gryden, under skabelsen af Mørk Dusk og Hveed Dusk. Samtidigt måtte vi jo sande at der er størrelses forskel på Pilsner og Maris Otter malt, da vi endte med nogle kanon dårlige effektivitetsgrader, hvilket skyldtes ikke ordenligt kværnet malt..........

17/06/05:
Malten blev fundet og Dusket Brun er nu en realitet.
Tak til Johnny for den uvurderlige indsats.

29/04/05:
Dusket Brun, Mørk Dusk og Hveed Dusk er i støbeskeen. Dog er Dusket Brun sat i bero indtil vi kan skaffe pilsner malt.

24/04/05:
Dusk la Chouffe v2 og BanglaDusk blev brygget under lystige omstændigheder. Dette var første brygdag hvor vi kun indtog Humledusk bryg ;-) Og det er jo altid et godt tegn.

05/04/05:
Dogme#3 smagningen er vel overstået, desværre uden ihverksætteren Jens Dalsgaard, men det var en rigtigt spændende aften, og det var lidt af en oplevelse af prøve de forskellige bryg og gær typer. Aftenens store optur var faktisk at vi prøvesmagte vores egen Dogme#3 bryg for første gang i 1 md. og den smagte faktisk ret godt. Det var en stor overraskelse fordi tidligere smagninger afslørede af kraftig fersken smag, som vi har haft før, og som vi også lod mærke til ved smagningen da et bryg også benyttede sig af SafLager S-23 som vi tidligere selv har benyttet. Men Saflager W-34/70 er altså nu blevet til en vinder og kan klart anbefales.

03/04/05:
Bryg#9 er nu omstukket, og det virker som om at vi er kommet ud af tomgangen og har fundet noget godt gær.

27/07/05:
Draught'en er nu tappet med en FG1024 - Alc. 6.2%, det er nu det bliver spændende.

26/07/05:
Nanobryg har lagt en superlækker introduktion til allgrain brygning on-line, så check den ud.

25/03/05:
Dusk la Chouffe i daglig tale omtalt som "Bryg#9" er nu oprettet i systemet, og forventningerne er høje. En hurtig tak skal sendes til Carsten(Maltbasaren) som ofrede sin gær for vores skyld, det er vi meget beærede over, selvom det ser ud til at han smakkede den for koldt, fordi der sker ikke så meget, men vi krydser fingrer.

20/03/05:
Totalt uden for nummer har Jan indkøbt en Edme Draught, Anders vil ikke kendes ved vores lille ny, så derfor bliver den ikke oprettet under "Vores øl", men kun referet her. Umiddelbart kan jeg fortælle at processen jo er ultra simpel, kog noget vand, hæld dåsens indhold op i gryden, kog kog kog, og rør rør rør, og voila. Jeg tilsatte dog på anbefaling af Carsten(matlbasaren) 1kg Muntons Dark ekstrakt, for at få noget fylde. Umiddelbart er jeg faktisk positivt overasket (så overrasket som man nu kan være med et ufærdigt bryg man ikke har smagt) men den duftede godt og dejligt af humle, og første smagsprøve mindede da også om øl, så det bliver jo spændende. Og mon ikke Anders nok også skal smage lidt af den.
OG 1072

17/03/05:

Bryg#5 - Bryg#6 - Bryg#7 og Bryg#8 er nu blevet tappet, Bryg#5 og Bryg#6 er kommet på vores nye fade, så det bliver rigtigt spændende. Hvilket også betyder at de respektive bryg sider også er blevet opdateret. Samtidigt er planerne for næste bryg i fuld sving, og vi ender nok med at lave en mindre billede reportage igen, da Webcam konceptet viste sig at være lidt for avanceret.
Generelt har det været meget lærerigt med disse 4 bryg, idet at de alle er forskellige men har haft samme gær, og derfor er vi nu blevet en del klogere på hele processen. Hvilket vil sige at ligesom alle andre hele tiden har sagt, er det nu gået op for os at gæren har meget at skulle have sagt. Og at den gær vi har brugt hele tiden er den der er årsag til vores frugtige smag, som ikke ville have været noget problem hvis det var belgiske øl typer vi lavede.
Anyway næste bryg bliver vores første selvopfundne påfund en "Dusk la Chouffe"

04/03/05:

Bryg#7 og Bryg#8 har nu set dagens lys.

02/03/05:

Bryg#6 en oktoberfest så dagens lys. Alt forløb godt, og vi venter nu spændt på resultatet, som skal være godt, da det skal bruges til Jan's kones fødselsdag ;-)

02/03/05:
Bryg#5 blev omstukket og prøvesmagt

02/03/05:
Bryg#4 blev prøvesmagt og hældt ud ;-)
Men for at blive lidt klogere har vi tappet 4 flasker, for at se hvordan den udvikler sig.

16/02/05:
Humledusk præsenterer nu - HumleCam©, vi vil nu levere Online Live brygge events.
Det betyder at vi sætter et Webcam op når vi brygger, og giver samtidigt muligheden for at seerne kan stille spørgsmål online igennem processen. "More info to come"
Det betyder også at der bliver skåret ned på billede gennemgangene af vores fremtidige bryg, medmindre vi gør noget helt vildt nyt og anderledes, så som at vi kommer til at lave øl vi rent faktisk synes smager godt.

16/02/05:
Dogme#3 er kommet til verdenen, og det var en fornøjelig fødsel, det gik rigtigt godt.
Vi smagte dog samtidigt på Bryg#4, som har en frugtig bismag som vi troede var ekstrakten, men som vi nu tror er gæren, så det bliver spændende at følge Dogme#3, fordi hvis den smager ligesom de andre, køber vi vores øl som almindelige mennesker fremover, og stopper dette her håndbrygger pjat ;-)

16/02/05:
Opdatering af Bryg#2 etiket siden.

10/02/05:
Vi har valgt at sige farvel og tak til flaskerne, og har nu taget det spæde skridt over til fade, og de skulle gerne snart ankomme fra LundTeknik.

10/02/05:
Så er vi blevet en maltmølle rigere, den lille ny kan ses på udstyrs siden

30/01/05:
Så fik vi endeligt brygget vores første Allgrain. Og da vi jo gerne skulle have noget ordenligt med til Dogme #3 showet, var det heller ikke for tidligt. Dagen forløb ikke uden problemer og det hele kan følges her

22/01/05:
Sideløbende med Dogme #3, kaster vi os ud i endnu en Oktoberfest, som faktisk var planlagt inden Dogme #3 blev annonceret. Så februar står i oktobers tegn.

19/01/05:
Humledusk deltager nu i Dogme #3 projektet. Og denne gang er den en Oktober fest, der skal laves, og vi glæder os.

21/12/04:
Etiketterne til Pale Ale og Pilsneren er nu lagt ud i to størrelser, en lille, og en som er så stor at man kan læse den meget informative tekst, og det skylder man sig selv. Så smut ind på bryg#2 - bryg#3

03/12/04:
Så er humledusk.dk gået online, og med en gennemgang af vores to seneste bryg.

27/11/04:
De første prøver er nu taget af bryg#2 & #3, og heldigvis er bryg#2 ikke blevet inficeret.
Smagsnoter kan læses her bryg#2 - bryg#3

19/09/04:
Julebryggen er desværre blevet udskudt til næste år, da det har vist sig at være sværere
at få fat i jernurt end først antaget, men den primære grund er nok at vi er kommet for sent ud af starthullerne. Så nu er ideen med jernurt istedet for anisfrø givet videre, og vi vil da gerne høre om jeres oplevelser med urten.

15/09/04:
Vi er nu medlemmer af Danske ØlEntiusiaster, og takker Anette for et godt arrangement på Ølbaren. Det var en spændende aften, der havde mange spændende indslag på programmet, og røg øllet, som den absolut ikke flinke bartender fik pushet på os, var ikke et af dem.
Vi glæder os også til at høre om Jens'es (Nanobryg) julebryg blev så godt, som det lød på ham at det skulle være ;-)


 
Humledusk Bryggeriet - Hvidovre - Danmark