Bryg#9:Dusk la Chouffe
24/03/05

Opskrift

24/03/05:
Ingredienserne blev hentet hos maltbasaren og gæren blev smakket.
Vi vil tappe denne bryg til 2 spande med 2 forskellige gær typer, for at lære lidt hurtigere.
Dette er samtidigt vores første forsøg med flydende gær, så det bliver spændende.

26/03/05:
Begge gær pakker er nu så svulmende med dejlig gær, så de er ved at sprænges af længsel efter lækker urt.

Brygdagen forløb uden de store problemer, dog fik vi ikke mæsket så effektivt som vi turde håbe på, jeg tror det er fordi vi fik mæsket for længe ved for lav temp. Men nu får vi se hvad det bliver til.
OG1056

Vi hældte 10L på 3522 Belgian Ardennes gæren, og 10L på 1762 Belgian Abbey II gæren.

03/04/05:
Så er begge spande omstukket til 2. fermentering, og det var spændende om vi rent faktisk nu havde ret i at det var gæren der har været problemet indtil nu, og - det var det !
3522 er totalt La Chouffe gær, og 1762 er for mig ret meget Leffe agtig. Så nu er vi tilbage med fornyet styrke og tror nu igen på at vi kunne lave noget godt øl, denne bryg er indtil videre super !
FG1004 på begge spande hvilket giver en Alc. 6.8%.
Den virker lidt på den tørre side, så vi vil nu undersøge hvordan vi kan søde den lidt.

09/04/05:
Ideen om at søde med dextrin(Brewbody) er droppet ud fra at renheds princip, så istedet er den flasket, og så følger vi spændt udviklingen. Opskriften er nu modificeret til at være fyldigere, og vi mæsker ved 68° næste gang for at få mere sødme.


 
Humledusk Bryggeriet - Hvidovre - Danmark