Bryg#3:Wiener pilsner
13/11/04

Opskrift
Etiket
Beskrivelse med billeder

Nu kører det for os, første bryg gik godt, og nu skal næste bryg så også i gryden.


13/11/04 - kl.17:15
Vandet er nu 100 grader varmt og ekstrakten tilsættes.

13/11/04 - kl.17:47
60 gr. humle tilsættes

13/11/04 - kl.18:15
20 gr. humle tilsættes

13/11/04 - kl.18:30
Gæren skal ligesom bryg#2 også have sukker, så det får den.

13/11/04 - kl.18:30
20 gr. humle tilsættes.

13/11/04 - kl.18:51
Køling med chilleren påbegyndes, og det tager igen ca. 20 min at køle urten.

13/11/04 - kl.19:11
Tapningen til gærspand begyndes ved 25 grader.
Spanden sættes i kælderen, hvor temperaturen er 12 grader.

13/11/04 - kl.19:21
OG måles til 1052.

27/11/04 - kl.15:00
FG måles til 1008.
Alkohol 5,6%
Første smags indtryk er positive, den virker dog en anelse sød i eftersmagen, hvilket må skyldes ekstrakten, da vi har overholdt mæske temperaturen, men intet at klage over.

29/11/2004
Så skal der tappes!
Flaskerne rengøres med børste.
Derefter bliver flaskerne blevet fyldt med kogende vand, for at fjerne alle bakterier.
Efter at alt er blevet tappet, står de nu i kasser, og skal stå der i 14 dages tid.


 
Humledusk Bryggeriet - Hvidovre - Danmark