Bryg#20:OktoberDusk
06/09/05

Opskrift

Så var det på tide at prøve OktoberDusken.

Stuckmash, er ved at være et tilbagevende fænomen for vores brygsessions, så der skal kigges på indstillinger af Margamaltmøllen, fordi det er godt nok irriterende. Dog fik vi en god eff. aligevel. Brygget er blevet tappet på 2 spande med henholdsvis Wyeast Kölsh og Bohemian Lager.

06/09/05:
OG 1066.

16/09/05:
Omstukket til 2. fermentering

Kölsch - FG 1012 - Alc. 6,9%
Smager let frugtigt og dejligt Ale agtigt.

Bohemian Pilsneren - Gæren var aldrig rigtigt kommet igang så den blev af princip omstukket, og sat ved stue temp. i et par timer, hvilket fik kickstartet gæringen. Derefter sat i køleskab, hvilket bliver sænket 1 grad ca. hver 5 time, indtil vi ender på 10-11 grader.

16/10/05:
Bohemian:
FG 1012, Alc. 6,8%, Smagen er ren og maltet. Den fik 14 dage ved stuetemperatur for at få gæret helt færdig og samtidigt få ryddet op i diacityl'en.

Kölsch:
FG 1010, Alc. 7,2%, Smager meget let og en smule frugtig, meget interessant. Jeg er spændt på hvordan den bliver ved lidt lagring, formentlig en god sommer øl - hvis den holder så længe ;-)


 
Humledusk Bryggeriet - Hvidovre - Danmark