Bryg#2:Pale ale
13/11/04

Opskrift
Etiket
Beskrivelse med billeder

Nu skulle det gøres rigtigt.
Ingredienser var købt ind hos brygladen, og det var denne gang "Min første ale".
Elgryden og indsatssien var fra Lund Teknik, og de skabte glæde.
Chilleren blev købt hos Northern Brewer (US)

Denne gang skulle forberedelserne være iorden, vandet blev udmålt og beregnet så der ikke skulle tilsættes senere, det viste sig godt nok ikke at holde helt.

For at måle hvor meget ekstrakten ville fylde i urten, blev den målt i et deciliter mål , og 3kg tørekstrakt, endte med at fylde 4,65L.

13/11/04 - kl.11.00
Blev der tilsat 19 liter vand, og vi startede gryden op og gik igang.

13/11/04 - kl.11:46
Vandet er 66 grader, og Cara-Crystal malten blev tilsat.

13/11/04 - kl.12:25
Malten er mæsket færdig, og blev tager op. Og det var heldigvis meget nemt takket være indsatssien fra Lund Teknik.

13/11/04 - kl.13:10
Tørekstrakt tilsættes.

13/11/04 - kl.13:17
60 gr. humle tilsættes.


13/11/04 - kl.13:45
Gæren hældes op i 39 grader lunkent forkogt vand, ca. 1 kop.

13/11/04 - kl.14:01
20 gr. humle tilsættes.

13/11/04 - kl.14:04
"How to brew" anbefalede at man pumpede sin gær med lidt sukker, sådan lige for at vække den lidt, så det skulle vi jo også, så derfor tilsatte vi gæren en ½ kop forkogt vand, der var tilsat 1 tsk. sukker.

13/11/04 - kl.14:17
20 gr. humle tilsættes urten, og gryden slukkes.

13/11/04 - kl.14:30
Humlen tages op, igen med indsatssien.

13/11/04 - kl.14:33
Urten køles med chilleren, der var gjort grundigt ren, og have fået en tur med soda etc.
Det tog ca. 20 min at køle urten ned til 25 grader.

13/11/04 - kl.14:54
Urten hældes over i gærspanden, og stilles til gæring.
Urten blev sat ude i entreen, hvor temperaturen ligger på ca.20 grader.
Spanden blev pakket ind i mørklægningsgardiner, ikke mindst for at den ikke skulle interessere Jans datter.

13/11/04 - 16:10
Gærlåsen viser heftig aktivitet, nærmest for meget aktivitet, måske det med sukkeret var en dårlig ide ?

14/11/04 - 01:30
Jan bliver vækket af en kraftigt boblene gærspand der er ved at springe i luften.
Spanden, hvor låget er gået op grundet den meget store mængde gærskum, bakses ud på badeværelset, og gærlåsen tages af, da den er tilstoppet af gærskum, og efter den bliver fjernet pibler det op med gærskum, og den går temeligt meget amok i en ½ time. Jan efterlader den derude, i håb om at den kommer på bedre tanker, og vil se på spanden igen næste morgen.

14/11/04 -11:00
Spanden bliver gjort nænsomt rent ovenpå, og en ren gærlås bliver sat på igen, og spanden sættes atter ud i i entreen igen, og gærlåsen viser igen høj aktivitet(gæring).

14/11/04 - 17:30
Gærlåsen viser nu normalt aktivitet, så det værste burde være overstået nu, nu håber vi bare ikke at urten er blevet inficeret.

27/11/04 - kl.15:00
FG måles til 1020.
Alkohol ca. 7,5%
FG viser med alt tydelighed at vi fik for lidt vand i spanden, og da vi glemte OG er det et let kvalificeret gæt vi kommer med, mht. alkohol procenten. Men smagsprøven efterlod ingen tvivl, den vil absolut efterlade tømmermænd. Smagen er meget fyldig og fed, faktisk smager den fantastisk godt!. Heldigvis viser den ingen tegn på infektion.

29/11/2004
Så skal der tappes!
Flaskerne rengøres med børste.
Derefter bliver flaskerne blevet fyldt med kogende vand, for at fjerne alle bakterier.
Efter at alt er blevet tappet, står de nu i kasser, og skal stå der i 14 dages tid.


 
Humledusk Bryggeriet - Hvidovre - Danmark