Bryg#18:JuleDusk
30/08/05

Opskrift

Så er JuleDusken i hus.
Dagens udfordring var helt klart effektivitet.
Vi ligger på ca. 62% og det er altså ikke imponerende.
Vi startede med en art forstoppelses problemer, da vi måske har kværnet kornet i for små stykker, hvilket vil sige at der er kommer meget støv etc. med, hvilket så blev til en grød og i sidste ende som en prop i bunden af sien. Så vi har nogle kværnings problemer vi skal have løst, men ellers forløb alt som planlagt.
Det var første gang vi brugte jernurt. Jernurt smager mere af gammeldansk end af lakridsrod, hvilket betyder en let pebermynte eftersmag som nok ikke er helt ønsket. Så vi tilsatte en diskret mængde for at være helt sikker på ikke at ødelægge brygget.

30/08/05:
OG 1088.

16/09/05:
Omstukket til 2. fermentering, FG 1014 - Alc. 9,3%
Smager dejligt af jul og bliver spændende om 3md når den skal nydes.

16/10/05:
Smagen af jul er forsvundet og er nu erstattet af smagen af "I tilsatte for lidt gær da i hældte mig på spanden, så nu lugter og smager jeg af overmættede døde sprængte gær celler, så i må hellere hælde mig i kloakken".
Det er selvfølgelig positivt at vi har lært noget om mængden af gær og ikke mindst at Wyeast smackpacks ikke altid kan klare skærene uden en gærstarter.
Iøvrigt stor tak til Christian F. Behrens for venlig assistance og risiko villighed ;-)



 
Humledusk Bryggeriet - Hvidovre - Danmark